Nyári visszatekintés: Hello Wood x Remmers

Nálunk igazán mozgalmasan telt az elmúlt néhány hónap, a Hello Wooddal karöltve számos érdekes és izgalmas projektet valósítottunk meg a nyári időszakban.

Július 3-án, Tokajban kezdődött a 2019-es nyári építőtábor szezon az Építész Mustra ’19 alkotófesztivállal. Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre ezen a nagyszerű vidéken az esemény, így a több, mint 100 hallgató és 20 neves építész oktató nagyobb helyismerettel kezdhetett neki a munkálatoknak. A mustra előtti félévet a résztvevő felsőoktatási intézmények a projekt előkészítésére szánták, így a régiót, illetve az ott élők igényeit alaposan feltérképezve alakíthatták ki az idei installációkat.

Nemsokkal az Építész Mustrát követően, július 15-ei kezdéssel elindult a „Carnival” Nemzetközi Alkotófesztivál is Csóromföldén, ahol egy nagyszabású nemzetközi karnevállal zárták le a múltat és indították el a jövőt a résztvevők. A nemzetközi jelleget mi sem tükrözi jobban, mint az 50 neves külföldi építésziroda képviselője és további 200 külföldi diák részvétele az eseményen. Az idei program során 19+1 installáció készült el, melyből 6 db a Művészetek Völgye látogatói számára is megtekinthető volt. 

2019. szeptember 18.


TOZEK kültéri bútor a Solar Decathlon 2019 versenyen

A Tozek egy természetes formák által ihletett kültéri bútor, ami innovatív formavilágával, környezetbarát anyaghasználatával és megújuló erőforrásokra épülő megvalósításával jól illeszkedik a Solar Decathlon program fő célkitűzéseihez. A „TOZEK” a két éve indult INTERREG osztrák-magyar Innowood projekt (vezető partnere: PANFA Akkreditált Klaszter), 2018. májusi innovációs táborának eredményeként valósult meg a Soproni Egyetem Simonyi Karának hallgatói, munkatársai bevonásával, olyan elkötelezett támogatók hozzájárulásának köszönhetően, mint a JAF Holz Ungarn Kft., a Remmers Ungarn Kft., a SD Sinus Design, a Faipari Tudományos Alapítvány és a FABAK Kft.

A kültéri ülőalkalmatosság az INNOWOOD projekt 6 nyertes bútorának egyike.  Az INNOWOOD bútorok közül a legjobb alkotások már tavaly sikeresen bemutatkoztak a Nemzetközi Faipari Vásárban, Klagenfurtban, majd a tavalyi Otthon Design Kiállításon és idén a CONSTRUMA kiállításon is. Nagy öröm, hogy a Solar Dechathlon 2019 területén az érdekes épületek közt állandó színfolt lesz a Tozek.

2019. július 29.


Elindult az építés a Solar Decathlon rendezvényen!

A FAMASZ tagjai a mai nappal megkezdték a fa ablakok beépítését, melyeket természetesen Remmers termékekkel kezeltek! A beépítési időszakot egy kéthetes mérési versenyszakasz követ, aztán július 12-én megnyílik a nagy közönség számára is az esemény!

Ne maradj le és kövess minket a hivatalos Facebook és Instagram oldalunkon, ahol folyamatosan beszámolunk a fejleményekről! 

2019. július 3.


Múzeumok Éjszakája 2019

A Hello Wood Interaktivátor workshopja a Múzeumok Éjszakáján került megrendezésre a budapesti Műcsarnokban.

Az Interaktivátor névre hallgató projekt kiállítási időszak során felhalmozódó különböző méretű, színes léceiből kültéri padokat szereltek össze a workshop ideje alatt. Az érdekesség ebben a projektben, hogy a háttámlán elhelyezkedő eltérő hosszúságú lécek reprezentálják a magyar építészet coolságát. Az így létrejött padokat az előzetesen leadott voksok alapján helyezik majd ki egészségügyi, oktatási, kulturális, illetve közterek környezetébe.

A hangulatról az egyik társalapító Dj Raasa gondoskodott, a vibráló, gyönyörű színeket mi biztosítottuk, de még így sem lehetett volna ilyen nagyszerű padokat alkotni a résztvevők nélkül! Nagy örömünkre még az eső sem szegte kedvét a látogatóknak és fergeteges hangulatban telt a közös este!

Köszönjük, hogy ennyien Remmers Aktivátorok lettetek!

2019. június 24.


A legjobban teljesítő leányvállalat 2018-ban

A tavalyi év során a Remmers leányvállalatok közül Magyarország zsebelte be az első helyezettnek járó díjat és nyereményt. A lehetőségek közül a csapat egy hollandiai városlátogatást választott. A péntek kora reggeli indulást követően az első út a löningen-i központba vezetett. A díjátadó ceremónián az export csapat tagjaival fogyaszthattunk el egy kellemes ebédet, majd azt követően a gyárlátogatás során betekintést nyerhettünk a központi gyártási folyamatokba is. A délutáni céges vendégeskedés után tovább folytattuk utunkat a holland főváros felé, Amszterdamba. Az észak Velencéjének is nevezett város lélegzetelállító és nagyszerű élményt nyújtott minden kolléga számára. A szombati napunkat egy délelőtti városi kirándulással kezdtük, mely során idegenvezetőinknek köszönhetően sok érdekességet megtudhattunk a városról és lakóiról. A délutánt a Madame Tussauds-ban, majd a Heineken múzeumban folytattuk, ahol hírességek viaszbábuival és a holland sör készítésével ismerkedhettünk meg közelebbről. A vasárnapi hazaindulást megelőzően még lehetőségünk nyílt a híres kanálisokon való hajókázásra– így egy rövid időre bár, de teljesen átérezhettük a holland életérzést.

Ahogy a mondás is tartja, jó társasággal és jó programokkal az idő is gyorsan repül, sajnos ez a hétvégére is igaz volt, de nagyszerű élményekkel és emlékekkel térhettünk haza, amiért hálásak vagyunk!

Köszönjük még egyszer a szervezést az anyavállalatnak és a német kollégáknak, akik végig kísértek minket az út alatt!  

2019. június 19.


LIGNA kiállítás, Hannover

Idén is megrendezésre került a faipar egyik legjelentősebb szakmai eseménye, a hannoveri LIGNA kiállítás. A Remmers standnál a leányvállalatok is képviseltettték magukat, így Kemler Jánossal, a Remmers Ungarn Kft. ügyvezető igazgatójával is találkozhattak a látogatók.

Tudtad, hogy több, mint 90.000 résztvevő volt az idei LIGNA kiállításon? A szakmai programokon kívül részesei lehettek a „Die Gute Form 2019” verseny eredményhirdetésének is, melynek főszponzora a Remmers. Minden versenyző egy innovatív és egyedi bútordarabot mutatott be. Gratulálunk Florian Neuhausnak az első helyezéshez!

A LIGNA kiállításon, „Die Gute Form 2019” témában készült videót ITT tekintheted meg!

2019. június 4.


Solar Decathlon: egyetemistákból álló csapat & Remmers együttműködés

A Hello Wood Interaktivátor névre hallgató installációja után, szeretnénk bemutatni egy újabb projektet, amelyet teljes mellszélességgel támogatunk. A Solar Decathlon versenyen az egyik magyarországi csapatot segíti cégünk, fafelület kezelő termékek ellátásával.

Mi is a Solar Decathlon?

Az Amerikai Egyesült Államokból induló nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny mára már kinőtte magát és Európában is megrendezésre kerül két évente. 2019-ben Magyarország nyerte el a jogot, hogy megrendezhesse eme nívós eseményt. A Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóiból álló Koeb csapata is megméretteti magát idén nyáron, egy egyedi tervezésű, fenntartható kockaházzal.

A versenykiírás során egy teljes mértékben élhető ház tervezése és kivitelezése a cél, így a zsűri egy összetett szakmai szempontok alapján felállított pontozási rendszer szerint értékeli a csapatok munkáit. Értékelik az építészeti, komfort szempontokat, élet szimulációs kereteken belül pedig egy házon belül elfogyasztott vacsorát is pontoznak.

Érdemes Minket követni, hiszen a felettébb érdekes projektről folyamatosan beszámolunk!

További információ az eseményről ITT található.

2019. április 28.


Interaktivátor: Egy igazán mozgalmas Hello Wood & Remmers együttműködés

Mikor? 2019. április 25. – június 22.

Hol? Műcsarnok

Az elmúlt öt évben a Műcsarnok teret adott a különféle komoly művészeti ágak legfrissebb irányait bemutató Szalonoknak. 2019-ben az Építészeti Szalonon van a sor, amelyen a legkiválóbb hazai építészeti eredmények kerülnek bemutatásra. Fontosnak tartunk minden olyan projektet, mely újszerű, kreatív és aktivitásra ösztönzi az embereket, így összefogtunk a Hello Wood csapatával az idei TÉR // ERŐ II. Építészeti Nemzeti Szalon eseményen is. Egy igazán egyedi installációval készültek a 2019-es Szalonra, melyet Interaktivátor névre kereszteltek el.

Egy olyan produktum részese lehet a látogató, amely maradandó és egyben gyönyörű mondandóval is rendelkezik. Többet nem árulunk el, hiszen ezt látni és megtapasztalni kell! Az biztos, hogy mi nagyon élveztük a megnyitón való részvételt, így mindenkinek csak ajánlani tudjuk! 2019. június 22-ig bárkinek lehetősége van ingyenesen részt venni ebben a nagyszerű programban!

További információ ITT érhető el!

2019. április 17.


FAMASZ bemutatkozó a CONSTRUMA kiállításon

A Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége (FAMASZ) is részt vett az idei CONSTRUMA kiállításon, ahol a Hello Wood kreativitásának köszönhetően az egyik legzöldebb standdal képviseltette magát. A Remmers az alapító tagok közé tartozik és teljes mellszélességgel kiáll a FAMASZ állásfoglalása mellett, miszerint:

AZ ABLAK AZ FA

További információ a szövetségről ITT érhető el.

2019. április 10.


Kürtös Zoltán előadása a CONSTRUMA-n

Idén 36. alkalommal szervezték meg az építőipar egyik legnagyobb rendezvényét, a CONSTRUMÁT. 2019. április 3-7 között a Hungexpo Vásárcsarnokban minden látogató talált kedvére való programot. A rendezvény ideje alatt a résztvevők betekintést nyerhettek az aktuális újdonságokba, gyakorlati bemutatókon és tanácsadáson vehettek részt, illetve a számtalan akciónak köszönhetően jelentős mértékű megtakarításhoz férhettek hozzá.

Kürtös Zoltán kollégánk csütörtökön tartott egy nagyszerű, pörgős előadást az Építész szakmai továbbképzés keretein belül “Szigetelések teraszon, erkélyen, fürdőszobában és medencékben.” címmel. Az előadás kiegészítésére készültünk egy helyi installációval is, ahol személyesen is megtapasztalhatták az érdeklődők a végbemenő folyamatokat.

Az előadás témájával kapcsolatban részletes információ IDE kattintva érhető el.

2019. április 5.


Megújult a Remmers weboldal!

Cégünk számára elsőrangú alapelv a folyamatos megújulás és innováció! Így nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy partnereink és vásárlóink egy könnyen kezelhető, átlátható és modern weboldalt tudjanak felkeresni, ha információra van szükségük. Ezért az idei évben sor került az online felületeink modernizálására, ez alá tartozik új weboldalunk is. Tekintse meg a Remmers Magyarország legjelentősebb referenciáit, tájékozódjon újdonságainkról és termékeinkről! Kérdés, észrevétel esetén forduljon bizalommal kollégáinkhoz a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén!

2019. március 1.