Fenntartható fejlődést biztosító gondolkodásmód és eljárások

Különös felelősséget érzünk a környezet megőrzéséért, így minden munkatársunk saját munkaterületén járul hozzá ennek megvalósításához. A vállalati modellünk fenntartható fejlődésének fejlesztése és erősítése nem csak üres szavak a részünkről, hanem mindez megalapozza a konkrét célkitűzéseinket a cég összes területére vonatkozóan. Szeretnénk 2025-re javítani a nyersanyag-, ill. energiahordozók felhasználásának hatékonyságán, anélkül hogy mindez a termékminőség, vagy a teljesítőképesség rovására menne. Termékkínálatunkat tekintve új kategóriákat szeretnénk bevezetni a piacon, amelyeken belül a legnagyobb ökológiai, valamint fogyasztóvédelmi igények érvényesülnek. A jelentéseinkben az ezen az úton elért eredményeinket továbbra is évente közzé tesszük.

A fenntarthatóság jól megtervezett és jól menedzselt fejlesztése egy olyan családi középvállalkozás számára, mint a Remmers, központi célkitűzést jelent, így ez a vállalati jövőképben is centrális helyet képvisel. 

A Remmersnél bevezetett „Integrált Menedzsment- Rendszer” keretein belül már 20 éve, évente független, neves auditorokkal ellenőriztetjük a folyamatainkat, az állandó fejlődésünk alátámasztása érdekében.

Az integrált irányítási rendszer mérföldkövei

A minőség, a környezetvédelem, valamint a munkavédelem területének folyamatos fejlesztésén dolgozunk, és ezeken a területeken több, mint 25 éve tanúsítvánnyal rendelkezünk!

  • 1993: ISO 9001 szerinti minőségirányítási tanúsítvány a gyártás egyes részeire
  • 1994: ISO 9001 szerinti minőségirányítási tanúsítvány a teljes vállalatra
  • 1996: EMAS III szerinti környezetvédelmi irányítási tanúsítvány a bad düben-i gyártóüzemre
  • 1997: EMAS III szerinti környezetvédelmi irányítási tanúsítvány a teljes vállalatra
  • 2000: ISO 14001 szerinti környezetvédelmi irányítási tanúsítvány tanúsítvány a teljes vállalatra
  • 2005: Biztonsági-, egészségvédelmi- és munkavédelmi irányításról szóló tanúsítvány (OHSAS / BS 18001)

Minőség

A Remmersnél a minőség nem véletlen, hanem a csapatmunka, a szakértelem és a gondosság eredménye. Egy gyártási tétel sem hagyja el a gyárat, anélkül, hogy ne ellenőriznék.  Az ügyfelek igénye egyre nő, így a tételek vizsgálata is egyre szigorúbb.


Nem arról van szó, hogy bonyolult korrekciókkal egyre kisebb célt érjünk el, hanem éppen ellenkezőleg: Minél kevesebb korrekcióra van szükség, annál könnyebb a termék állandó minőségének megőrzése. Ez csak úgy valósítható meg, ha minden terület szoros illeszkedéssel kötődik egymáshoz. A koncepciónk szaktanácsadók hatékony hálózatán alapuló forgalmazáson keresztül válik minőségileg kerek egésszé, mert ők azok, akik napi szinten szorosan együttműködnek az iparral, kisiparral és a barkácsolókkal.